SUPER ROBOTII MILITARI,UN ADEVARAT COSMAR IN VIITORUL APROPIAT


171609130-expert-warns-terminator-robot-threat

SURSA

In articolul Expert Warns Of ‘Terminator’ Robot Threat

in viitoarele razboaie civilii se vor confrunta cu un pericol extrem din cauza dezvoltarii fara nici un discernamant a robotilor ucigasi.

Prof. Noel Sharkey declara ca tehnologia masinariilor de tip Terminator exista deja si considera ca este o nevoie disperata de a se discuta la nivel international despre aceste aplicatii militare criminale.

Profesor la University of Sheffield, acesta cheama la actiuni ce trebuie rapid luate pentru a limita dezvoltarea robotilor “ce gandesc”.

Gandesc, insa insuficient, “caci nu au abilitatea necesara de a face distinctie intre combatanti si civili”, a adaugat acesta.

Unii considera ca programe de tip “legi ale razboiului” pot fi puse in computerele robotilor pentru a le crea contiinta de a nu trage intr-un civil, insa “in cazul unui robot, pentru a recunoaste un civil, ii trebuie o specificare exacta si una din probleme este aceea ca nu exista o definitie specifica pentru civil”.

Arme de tip robot, precum Predator, au fost deja folosite in Irak si Afganistan. Avioane fara pilot, dotate cu bombe si rachete sunt de asemenea din ce in ce mai des folosite, iar in cazul lor, numarul civililor victime colaterale este mai mare decat in cazul utilizarii aviatorilor.

Deocamdata aceste masinarii folosite pe campurile de lupta sunt totusi controlate de om, insa Prof Sharkey avertizeaza asupra progresele facute in laboratoare pentru crearea de roboti autonomi si ca armata dispune deja de tehnologie de tip SF.

“Ceea ce se pregateste, si aceasta ma sperie cu adevarat, sunt robotii autonomi inarmati, construti pentru a ucide.”

Ca si in cazul avioanelor “invizibile”, care au fost facute cunoscute publicului mult timp dupe ce au fost create, consider ca robotii existenti deja in laboratoarele militare sunt de natura sa ne inspaimante. Si nu cred ca vor apare reglementari internationale in acest sens, iar daca totusi se vor face, probabil ca nu vor fi respectate in viitorul mare razboi ce se pregateste.

3 comentarii

  1. Awsome post and straight to the point. I don’t know if this is in fact the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to get some professional writers? Thank you 🙂

  2. Hi there! I simply wish to give an enormous thumbs up for the nice data you’ve got here on this post. I will likely be coming again to your blog for extra soon.

  3. Hm, I’m just comfortable with this but still not wholly positive, hence i am gonna research even more.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s