INSTABILITATEA IN LUME ,SE INSTAUREAZA CU PASI MARI.INTRIGILE UNUI NOU RAZBOI MONDIAL S-AU ''NASCUT''..!


Americanii vor să producă bombe anti-buncăre cât mai repede

0-169447-bomb

Pentagonul vrea să producă cea mai mare bombă distrugătoare de buncăre subterane, cu care să echipeze avioanele bombardiere B-52 sau B-2, înainte de luna iulie 2010. Unul din principalele motive pentru graba americanilor este faptul că Iranul şi Coreea de Nord sunt considerate o ameninţare nucleară.

Bomba, a cărei construcţie era original programată în luna iulie 2010, se va numi Massive Ordnance Penetrator (MOP) şi va cântări peste 13,6 tone. Proiectilul predecesor creat pentru acest gen de distrugere se numeşte GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast şi cântăreşte 9,5 tone. Noul model, care se află încă în faza de testare, poate penetra orice buncăr subteran până la adâncimea de 61 de metri, informează Agerpres.

„Este foarte posibil ca Pentagonul să trimită un semnal către diverse ţări, în special către Iran şi Coreea de Nord, în sensul că Statele Unite ale Americii dezvoltă o opţiune militară viabilă împotriva programelor lor nucleare”, a declarat Kenneth Katzman, expert în problemele legate de Iran în Centrul de Cercetare al Congresului.

Rusia va ataca Georgia, in cazul unei provocari

GEORGIA-SOSSETIA-RUSSIA-UNREST
Moscova isi rezerva dreptul de a recurge la forta, daca Georgia isi va continua “provocarile” in Caucaz, a avertizat sambata Ministerul rus al Apararii, cu o saptamana inainte sa se implineasca un an de la declansarea conflictului de anul trecut dintre cele doua tari.

Ministerul rus al Apararii a acuzat Georgia ca a tras cu mortiere si grenade, in mai multe randuri, in ultimele patru zile, asupra capitalei regiunii rebele Osetia de Sud, Thinvali, transmite AFP.

“Asemenea actiuni ingrijoreaza serios Ministerul rus al Apararii”, se arata intr-un comunicat al institutiei difuzat de agentiile ruse de stiri.

“Daca aceste provocari, care constituie o amenintare pentru populatia Osetiei de Sud si militarii rusi, vor continua, Ministerul Apararii isi rezerva dreptul de a recurge la toate fortele si mijloacele de care dispune”, conchide comunicatul.

Tensiunile dintre cele doua tari s-au reintensificat in ultima vreme, pe masura ce se apropie data la care se implineste un an de la conflictul ruso-georgian de vara trecuta. Mai multe explozii s-au produs recent in cursul unei nopti la Thinvali si cel putin un schimb de focuri a avut loc la frontiera dintre Georgia si Osetia de Sud. Cele doua tabere s-au acuzat reciproc pentru aceste incidente.

Georgia a condamnat aceste acte “criminale” si a cerut comunitatii internationale sa “oblige Rusia sa isi respecte obligatiile internationale, pentru a evita escaladarea tensiunilor”. Partea georgiana a numit incidentul de la frontiera drept o incalcare a acordului de incetare a focului de vara trecuta si a aruncat vina asupra Rusiei “care controleaza complet teritoriile georgiene ocupate”.

Rusia a recunoscut Abhazia si Osetia de Sud, dupa conflictul de vara trecuta, declansat de tentativa Georgiei de a prelua controlul cu forta asupra Osetiei. Rusia a ripostat militar, bombardand masiv teritoriul georgian, atragandu-si condamnari din partea comunitatii internationale. Cu exceptia Rusiei, doar Nicaragua a mai recunoscut independenta celor doua teritorii separatiste georgiene.

Conflictul de vara trecuta s-a declansat dupa saptamani de incidente la frontiera georgiano-oseta pentru care cele doua parti se acuzau reciproc. Unii analisti nu exclud posibilitatea repetarii evenimentelor de vara trecuta.

Georgia acuză Rusia de deplasare a frontierei cu Osetia de Sud

Tbilisi a acuzat duminică Rusia de deplasare a frontierei între Georgia şi republica separatistă Osetia de Sud şi de faptul că ocupă şi mai mult teritoriu georgian, la un an după războiul dintre cele două ţări.

thumb_osetia

„Militarii ruşi au pătruns la 2 august pe teritoriul satului Kveshi din districtul Gori pentru a deplasa aşa-zisa frontieră” cu Osetia de Sud, a declarat Ministerul georgian al Afacerilor Externe într-un comunicat, citat de Agerpres.

Ministerul reaminteşte cu această ocazie declaraţiile făcute vineri de preşedintele sud-osetin Eduard Kokoitî care a cerut Georgiei restituirea de ‘foste teritorii osetine’.

Regimul prorus din Osetia de Sud ‘face public ceea ce ocupanţii ruşi au intenţia să facă’, a subliniat ministerul georgian, adăugând că va face Rusia ‘responsabilă pentru orice provocare ulterioară’.

Rusia a ameninţat sâmbătă că va recurge la forţă contra Georgiei, pe care o acuză de „provocări” în Osetia de Sud, relansând spectrul războiului între cele două ţări din urmă cu un an pentru controlul acestui mic teritoriu separatist.

Georgia a declanşat o ofensivă în noaptea de 7 spre 8 august 2008 pentru a recăpăta controlul Osetiei de Sud.

Rusia a ripostat angajând o operaţiune militară de anvergură în Georgia. Războiul fulger de cinci zile s-a soldat cu recunoaşterea de către Rusia a Osetiei de Sud şi Abhaziei, un alt teritoriu separatist georgian.

Apărare antirachetă în Hawaii: SUA reacţionează la înarmarea nucleară a lui Kim Jong-il

Statele Unite şi-au testat joi seară cu succes, în largul Hawaii, sistemul de apărare antirachetă. Casa Albă a apreciat că regimul comunist din Coreea de Nord dispune de rachete nucleare capabile să lovească Hawaii.

thumb_rachete_kim

Testul a reprezentat a 23-a tragere de către navele echipate cu sistemul Aegis de apărare împotriva rachetelor balistice. Cu acest ultim test au fost înregistrate a19 succese, printre care şi distrugerea, anul trecut, a unui stelit american de spionaj.

O rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune a fost lansată de la o bază de pe insula Kauai şi a fost apoi doborâtă de un interceptor de rachete în trei trepte lansat de pe distrugătorul USS Hopper.

Distrugătorul a lansat şi dirijat o rachetă care a interceptat racheta aleasă ca ţintă la circa 160 de kilometri deasupra Oceanului Pacific. Sistemul de arme al distrugătorului Hopper şi-a ghidat racheta pentru „o lovitură directă corp contra corp, la aproximativ două minute după ce a părăsit nava”.

Coreea de Nord a încălcat la 4 iulie, rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU prin trimiterea a şapte rachete balistice în largul coastei estice. Potrivit oficialilor americani, rachetele nord-coreene ar putea să ajungă în Hawaii.

Coreea de Nord a testat în aprilie racheta nucleară Taepodong-2 care a zburat 3.000 de kilometri până în Alaska. SUA, China, Rusia, Coreea de Nord, Japonia şi Uniunea Europeana au criticat exerciţiul nord-coreenilor. În replică, Coreea de Nord a spus că nu va renunţa la programul său nulear, va continua testele, va începe un program de îmbogăţire cu uraniu şi va folosi în armament tot plutoniul de care dispune.

update 5/08/2009:

Rusia acuză Statele Unite că livrează în continuare arme Georgiei


Autorităţile de la Moscova au acuzat Statele Unite că livrează în continuare arme Georgiei, în condiţiile în care situaţia din Caucazul de Sud s-a tensionat în ultimele zile, în apropierea împlinirii a un an de la războiul ruso-georgian, relatează AFP.

thumb_georgia_harta

Anterior, adjunctul şefului Statului Major rus, Anatoli Nogoviţîn, declarase că Georgia se reînarmează pentru a pregăti o nouă agresiune.

„Noi vedem clar că Georgia se reînarmează”, a declarat generalul Nagoviţîn într-o conferinţă de presă, adăugând că autorităţile de la Tbilisi vizează capacităţi militare egale şi chiar mai mari decât înainte de conflict.

„Experienţa arată că, dacă se reînarmează, o fac cu scopul unei agresiuni”, a adăugat el, cu două zile înainte de împlinirea unui an de la conflictul militar ruso-georgian legat de controlul asupra regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud.

Într-un interviu acordat astăzi canalului rus de televiziune Vesti, Serghei Lavrov, a afirmat că prezenţa unor observatori americani în Georgia ar încuraja „provocările” în această regiune instabilă.

Ideea preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili este de „a-i atrage pe americani în Georgia şi de a desfăşura observatori americani alături de militarii ruşi”, a declarat Serghei Lavrov în interviul menţionat, potrivit ITAR-TASS şi Interfax. ‘Apoi, stratagemele în provocări, numeroase la Saakaşvili, vor acţiona în maniera obişnuită’, a adăugat şeful diplomaţiei de la Moscova.

Serghei Lavrov a explicat în continuare că o eventuală prezenţă a observatorilor americani în Georgia nu ar fi corectă, întrucât, a spus el, misiunea UE acţionează pe baza planului Medvedev-Sarkozy, „un stabilizator serios al situaţiei alături de prezenţa trupelor ruse convenită prin acordurile interguvernamentale încheiate de Moscova cu Osetia de Sud şi Abhazia”, cele două regiuni separatiste georgiene a căror independenţă a fost recunoscută de Rusia după războiul din vara anului 2008.

5 comentarii

  1. I am always searching online for ideas that can benefit me. Thanks!

  2. You made some decent points there. I did a search on the subject and found most guys will go along with with your blog.

  3. This was really a fascinating subject, I am very fortunate to have the ability to come to your weblog and I’ll bookmark this page in order that I could come back another time.

  4. My spouse and i definitely must think a lot more in that way and find out things i can do over it.

  5. New Online Plumbing and Heating Supplies Store Goes Live


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s