SPIONII BILDERBERGILOR, CARE TRAG SFORILE REVOLTEI DE LA TEHERAN,AMESTECATI PRINTRE PROTESTATARI,STRIGA..: MOARTE RUSIEI!..


Mii de persoane s-au strâns să îl asculte pe fostul preşedinte Rafsanjani, conducătorul influentului Consiliu al Experţilor, care a cerut eliberarea celor arestaţi după alegeri şi a condamnat violenţele comise de forţele de ordine.

OOOO

Unul dintre cei mai respectaţi clerici iranieni, fostul preşedinte Akbar Hashemi Rafsanjani, a intrat în coliziune cu declaraţiile liderului suprem al ţării, ayatollahul Ali Khamenei, declarând în timpul predicii de vineri că “Iranul este în criză”. La universitatea unde clericul şi-a ţinut predica s-au strâns mii de protestatari, în cele mai mari proteste de câteva săptămâni încoace. Poliţia a venit să disperseze mulţumile care contestă alegerile, ceea ce a condus la ciocniri violente.

Un american de origine iraniană a povestit blogului de ştiri al “News York Times” a descris starea de spirit care i-a mânat pe susţinătorii opoziţiei la predica de vineri ţinută de Rafsanjani: “Am remarcat că nu transmiteau la tv predica lui Rafsanjani, azi dimineaţă.
Am ieşit şi am ajuns în mulţimea de pe strada Enghelab pe la prânz. Chiar în faţa universităţii erau mase mari de susţinători ai opoziţiei, apoi alte mii se aflau pe stradă, dar doar la umbră, fiind foarte cald”.

“Trebuie mai întâi să înţelegi cum sunt organizate predicile de vineri de la Universitatea din Teheran. Mulţi dintre cei care au mers acolo astăzi şi care veneau pentru prima dată, ar putea crede că străzile blocate se datorau ocaziei speciale.

Dar nu e aşa. În fiecare vineri dimineaţă, strada Enghelab este blocată de trafic. Oamenii iau autobuze speciale din oraş şi din suburbii pentru a ajunge la universitate. Oricine poate intra în universitate să asculte predica, dacă este loc. Trebuie doar să îi laşi să îţi controleze geanta şi echipamentele electronice. Prima jumătate a predicii este religioasă, iar a doua este politică. Dacă clericul care vorbeşte este faimos, ca Rafsanjani, mii de oameni vin să asculte. Femeile sunt libere să intre, dar trebuie să stea într-o secţiune separată. Predica este difuzată prin megafoane în jurul universităţii.”

“Astăzi, fireşte, erau mii de oameni în faţă. Am auzit strigându-se «Marg bar Rusya» («Moarte Rusiei») şi chiar mi s-a spus că s-a strigat «Marg bar Chin» («Moarte Chinei»). Cei care stăteau înăuntru, elita politica a Iranului, mai puţin Ahmadinejad, probabil că au auzit mulţimile de afară.

Foarte puţini poliţişti erau acolo la început, dar se aflau chiar în mijlocul mulţimii. Bărbaţi îmbrăcaţi după tipicul conservator îşi ţineau fiii de mână şi îi ghidau prin mulţime. Mă întrebam dacă chiar vor lăsa aceste eveniemte să continue. În cele din urmă, pe la ora 12.30, poliţia a început să sosească în grup şi să elibereze străzile. Deoarece mai primisem un baston pe spinare cu o altă ocazie, am plecat. Peste zece minute am văzut un bărbat care sângera din greu de la o rană la cap, pe motocicletă. A fost lăsat lângă o ambulanţă”.

Cel puţin 15 persoane au fost arestate, în timp ce protestatarii, care purtau steaguri verzi, culoarea candidatului opoziţiei, Mussavi, strigau: “Ahmadinejad, demisionează!”. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi bastoane pentru a dispersa mulţimea. Mussavi însuşi se afla în publicul predicii, aceasta fiind prima manifestare la care participă după demonstraţiile ce s-au încheiat cu uciderea unora dintre protestatari.

În cadrul predicii, Rafsanjani, clericul moderat care la sprijinit pe Mussavi, a spus că mulţi iranieni au încă dubii cu privire la rezultatul alegerilor din 12 iunie. “Sper ca, şi cu ajutorul acestei predici, să trecem peste această perioadă grea care poate fi numită o criză”, a spus Rafsanjani, devenind primul cleric care descrie situaţia din ţară drept criză.

Rafsanjani, care conduce Consiliul Experţilor, acel organism care ar putea, teoretic, să îl demită pe liderul suprem, a atacat modul în care autorităţile s-au comportat în timpul alegerilor şi după aceea. “Când oamenii din popor nu se află în scenă şi votul lor nu este acolo, acel guvern nu este islamic”, a spus clericul. Rafsanjani, unul dintre apropiaţii liderului revoluţiei islamice din 1979, ayatollahul Ruhollah Khomeini, a lansat vorbe grele la adresa utilizării violenţei pentru înăbuşirea protestelor: “Vorbesc ca o persoană care a participat zilnic la revoluţie. Ştim ce voia imamul Khomeini. Nu voia să se folosească teroarea sau armele, chiar şi în lupta pentru revoluţie”.

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise în timpul ciocnirilor violente ce au urmat alegerilor. Rafsanjani a cerut şi eliberarea celor arestaţi. Chiar şi rudele clericului, inclusiv fiica sa, au fost arestate pentru scurt timp imediat după încheierea procesului electoral, pentru participare la demonstraţii.
DACA ACTUALUL LIDER CADE… ATUNCI GAZELE NATURALE ALE IRANULUI AJUNG IN MANA UNIUNII EUROPENE…SA VEDEM CE VA FACE DE AICI INCOLO ..RUSIA.

7:48.PM 17/07/2009/

Atac asupra Iranului. Israelul loveste necrutator patria ayatollahilor, dar accepta constituirea Palestinei ca stat

ATC

Cotidianul britanic „The Times“ anunta ca tarile occidentale accepta bombardarea Iranului daca Israelul este de acord cu formarea unui stat palestinian. Un asemenea acord ar putea fi incheiat chiar in acest an.

Israelul a inteles ca Iranul a devenit o serioasa amenintare si pare dispus sa faca unele concesii daca partenerii occidentali ar aproba distrugerea arsenalului iranian cu ajutorul rachetelor, asa cum Tsahalul a procedat si in Irak in 1991. Trecerea navelor de razboi israeliene prin Canalul Suez reprezinta un avertisment la adresa Iranului: regimul ayatollahilor trebuie sa priceapa ca Tsahalul nu se joaca si ca trece la punerea in aplicare a planurilor sale militare.

„Cea mai morala armata din lume“
Israelul va trece la atac si pentru ca se teme de cresterea excesiva a influentei iraniene in Irak. Echipa emisarului american George Mitchell a discutat cu Israelul masurile de securitate ce se impun dupa retragerea trupelor americane din Irak in anul 2011. Daca Siria va deschide frontiera cu Irakul, vor patrunde teroristii islamisti spre Bagdad, care ar compromite “victoriile” americane din Golful Persic. Iar Siria va coopera si mai bine cu Iranul, peste Irak. “Retragerea Statelor Unite din Irak va determina intensificarea eforturilor Iranului de a controla teritoriul. Irakul este un stat siit, iar liderul siitilor irakieni a fost educat in orasul sfant iranian Qom, la fel ca si Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah. Controlul iranian asupra Irakului va fi desavarsit. Cine crede ca Siria va bloca intrarea elementelor teroriste in Irak si ca va coopera in acest scop da dovada de naivitate”, a subliniat Ehud Barak, ministrul israelian al apararii. Mania din regiune sta sa eclateze in orice moment. Pe Youtube, au aparut soldati israelieni care povestesc cum foloseau palestinieni ca “scuturi umane” in timpul invaziei din Fasia Gaza, din decembrie 2008–ianuarie 2009. Si sustin ca li s-a ordonat sa traga fara ezitare, sa distruga case si moschei, fara a tine cont de viata palestinienilor. 54 de militari israelieni au facut marturisiri, sub rezerva anonimatului, la solicitarea gruparii “Breaking the Silence”, care si-a propus sa stranga informatii despre incalcarea drepturilor omului de catre armata israeliana. Operatiunea Cast Lead s-a soldat cu moartea a 1.400 de palestinieni si 13 israelieni. “Nu am primit ordin sa tragem in tot ce misca, dar, in general, ni se spunea sa tragem oricand ne simteam amenintati. Ne spuneau de multe ori ca este un razboi si ca, in razboi, deschiderea focului nu este restrictionata”, relateaza un militar israelian. Ehud Barak a spus ca “armata israeliana este cea mai morala din lume”.

Se desfasoara primele cuirasate
Trimiterea navelor in Marea Rosie atesta ca Israelul pregateste atacul. Mai intai a trecut prin Canalul Suez un submarin nuclear, care a facut manevre in Golful Persic. Au trecut apoi doua nave de razboi israeliene, cu un arsenal intreg la bord. Observatorii militari sustin ca Ierusalimul va lovi instalatiile nucleare ale Iranului. Ca sa-si apere spatele, Israelul duce tratative de linistire a tarilor arabe, care par preocupate de ambitiile nucleare ale Teheranului. Razboiul psihologic a inceput deja si seamana izbitor cu propaganda care a precedat invazia americana din Irak. “Aceste pregatiri trebuie luate in serios. Israelul investeste timp pentru a se pregati pentru complexitatea unui atac impotriva Iranului. Aceste manevre sunt un mesaj adresat Iranului ca Israelul va da curs amenintarilor”, avertizeaza un general israelian. Expertii britanici mentioneaza ca, daca acordul “lovirea Iranului contra recunoasterii Palestinei” se va semna in acest an, Israelul va ataca imediat.

Somatia lui Hillary Clinton
Secretarul american de Stat a vorbit categoric in acelasi sens, pentru ca lumea araba sa inchida ochii la ce se pregateste: “Tarile arabe au responsabilitatea de a sustine Autoritatea Palestiniana verbal, cat si prin actiuni, sa ia masuri pentru ameliorarea relatiilor cu Israelul si sa-si pregateasca opinia publica in vederea obtinerii pacii si acceptarii Israelului in regiune. Le cerem sa accepte propunerea noastra si sa ia masuri semnificative imediat”. Nu lipseste nici amenintarea din discursul doamnei Hillary Clinton: “Suntem in continuare pregatiti sa discutam cu Iranul, dar a venit vremea sa trecem la actiune. Nici presedintele, nici eu nu ne facem iluzii ca un dialog direct cu Iranul va garanta un oarecare succes. Nu vom ezita sa ne aparam prietenii, interesele noastre si, mai ales, poporul nostru, intr-o maniera viguroasa si, daca va fi necesar, cu cea mai puternica armata din lume”. Israelul a efectuat pe 16 iulie si teste pentru sistemul antiracheta Cupola de Fier in largul coastelor Californiei din Oceanul Pacific. Rachetele Arrow 2 functioneaza perfect si Israelul poate ataca orice tara pe o raza de 1.500 de kilometri de jur imprejur. In Liban, un cetatean libanez a fost condamnat la moarte pentru spionaj in favoarea Israelului.

Carl Bildt: Vor fi optiuni dificile
Uniunea Europeana a avertizat din nou Iranul sa-si rezolve disputa nucleara. Carl Bildt, ministrul suedez de externe, a carui tara detine presedintia prin rotatie a UE, a spus aproape totul: comunitatea internationala se va confrunta “cu optiuni dificile in urmatoarele saptamani sau luni, dar nu mai mult decat atat” pentru a convinge Iranul sa renunte la programul nuclear.

Scenarii posibile
Israelul ataca Iranul cu rachete conventionale si distruge instalatiile nucleare; Teheranul riposteaza cu arme similare si strapunge Cupola de Fier prin numarul mare de rachete; Statele Unite intervin cu armata stationata in Irak pentru invadarea Iranului; Rusia nu va riposta, iar UE “regreta”, dar regimul ayatollahilor se schimba cu o democratie de tip american;
Israelul ataca Iranul cu rachete nucleare, iar Statele Unite nu mai intervin; se mondializeaza conflictul prin vaste operatiuni teroriste; Rusia ramane neutra, UE “regreta”;
Israelul ataca, Iranul riposteaza cu succes si incepe invazia americana; Rusia sare in ajutorul Iranului, Siria ataca Israelul, UE “regreta”, China asteapta fiindca oricum economia ei a crescut cu 7,9% in primul trimestru al anului 2009.

2 comentarii

 1. There is visibly a bunch to realize about this. I suppose you made certain good points in features also.

 2. I actually surely must think a lot more in that direction and find out what i can do about that.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • iulie 2009
  L M M J V S D
  « iun.   aug. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031