Cum arată mâncarea viitorului


Muriti lent, dar sigur…! Va ureaza „”Elita Mondiala””

Legume culese direct în supermarket sau crescute în sere sterile, fără pământ şi fără gândaci. Alimente care sporesc de două ori sentimentul de saţietate sau mutanţi cu gust mai bun şi colorit mai puternic. Acestea sunt câteva dintre soluţiile cu care cercetătorii vor să momească industria alimentară.(codex alimentarius)
Lazile cu fructe din supermarketuri vor fi inlocuite de plante care cresc chiar sub ochii clientilor .

În ultima vreme, oamenii de ştiinţă şi-au intensificat eforturile de a face mâncarea să fie mai multă, mai bună şi mai sigură.(pe naiba) Cel mai recent exemplu vine din Marea Britanie, unde clienţii din supermarketurile deceniului viitor vor putea culege fructe şi legume direct de pe plante care dau în pârg pe rafturi, o idee propusă de compania britanică Futurelab – care ajută mediul de afaceri să facă previziuni asupra trendurilor viitorului – şi enunţată în cadrul unui raport comandat de lanţul de supermarketuri Sainsbury, informează publicaţia “The Telegraph“.

Consumatorii vor putea cumpăra, astfel, cele mai proaspete produse găsite vreodată într-un magazin, acestea urmând a fi cultivate în culturi hidroponice (în apa în care au fost dizolvate substanţe nutritive,nitrati si tot felul de substante cancerigene si otravitoare cu grad foarte ridicat de toxicitate), ceea ce ar reduce folosirea pesticidelor.

Produsele cu cele mai mari şanse de a fi vândute pe această cale sunt ardeii, căpşunele, zmeura, fasolea, mazărea, roşiile şi ciupercile.

Acestea ar urma să fie crescute în containere foarte uşoare, asemenea unor minisere, fermierii putându-le transporta la supermarketuri cât timp sunt încă în creştere. În momentul de faţă, este nevoie de trei sau de patru zile pentru ca fructele şi legumele să ajungă de pe câmp pe rafturile magazinelor. În plus, metoda propusă de compania britanică ar reduce şi costurile legate de rebuturi şi ambalare.(interesul….castiguri cat mai mari ..indiferent de urmari)

Sere-laboratoare pentru legume fără cusur

Până ca ideea să fie pusă în practică, cercetătorii japonezi au început deja să crească legume în mod similar, în medii sterile fără pământ şi fără gândaci, folosind doar apă şi substanţe nutritive şi controlând până la perfecţiune lumina, temperatura, nivelul de dioxid de carbon şi cantitatea de apă necesare, scrie Livescience.

Avantajele acestor sere, care arată ca nişte adevărate laboratoare – în care muncitorii poartă mănuşi, măşti chirurgicale şi costume care nu atrag praful – şi produc milioane de legume în fiecare an,fara nici un gust,binenteles… este că produsele nu au nevoie de pesticide ( deci investitie redusa)şi nici nu trebuie spălate înainte de consum.Hahaaha ..va dati seama..??Cat avantaj pe bietii consumatori…

Practica niponilor este parte a efortului global de a se produce mâncare mai multă şi mai sigură, nevoie apărută după ce protestele şi actele de violenţă izbucnite în unele ţări în ultimii ani au arătat că mâncarea – la fel ca apa şi petrolul – se confruntă cu rezerve din ce în ce mai reduse în unele părţi ale lumii.

Saţietate la puterea a doua

Revenind la cercetătorii britanici, aceştia au descoperit şi o metodă de a dubla timpul în care alimentele părăsesc stomacul, sporind efectul de saţietate. O echipă de la Institute of Food Research de la Universitatea din Nottingham a făcut asta modificând substanţe aditive întâlnite în mai toate tipurile de mâncare procesată. da …de ce sa nu mancam pungi de nailon ,poate ada triplam timpul de digerare..

Pentru acest tip de” hrană ”sunt folosiţi agenţi emulsificatori şi stabilizatori ce împiedică separarea grăsimii şi a apei, descrie “The Telegraph“. Unii dintre ei se descompun când dau de acidul din stomac, alţii nu. Cercetătorii au observat că dacă aleg versiunea mai stabilă a acestor ingrediente, durează de două ori mai mult decât înainte ca stomacul să proceseze mâncarea şi ca oamenii să-şi recapete apetitul.

Alte eforturi sunt îndreptate înspre îmbunătăţirea gustului şi a atractivităţii mâncării. Această sarcină a fost asumată de cercetătorii americani, care adună mostre ADN din legume pentru a identifica mutanţi care au un gust mai bun sau un colorit mai puternic. Mai mult, oamenii de ştiinţă atrag atenţia că lumea va trebui să renunţe la dezaprobarea manifestată faţă de recoltele modificate genetic dacă vrea ca omenirea să aibă ce mânca în continuare.

Vaticanul a făcut pasul cel mai recent şi mai surprinzător în conştientizarea acestei nevoi. Academia Pontificală pentru Ştiinţă a binecuvântat această practică, recunoscând că este o soluţie eficientă împotriva foametei şi a sărăciei globale, arată Newscientist. Produsele modificate genetic au primit un sprijin larg în cadrul seminarului organizat de academie la mijlocul lui mai, când participanţii au căzut de acord că astfel de recolte conferă siguranţă mâncării, o mai bună sănătate şi rezistenţă mediului înconjurător.

Si uite asa vor extermin 3-4 miliarde de locuitori ai planetei care sunt in ”plus”, pe calea ce-a mai pasnica si bine-facatoare pentru omenire.

3 comentarii

  1. adevaru’ e ca suprafetele cultivabile la nivel mondial au tot scazut din diverse motive, zic eu, obiective (marirea suprafetelor urbane si a infrastructurii), vremea din ce in ce mai proasta, desertificare s.a.m.d. In conditiile astea se impune ceva iesit pe banda chiar daca e daunator pe termen lung si vei face cancer la o varsta mica, macar sa elimina problemea inanitiei la nivel mondial care deja isi arata coltii. O arma perfecta de manipulare si introducere a „codex alimentarius”. Cine a avut minte si bani, a stiut sa-si cumpere un petic de pamant pe care sa-l cultive natural, cu balegar, udat cu apa de put…
    Cine nu, a ramas dependent de supermarket…

  2. I have been reading out some of your posts and it’s nice stuff. I will surely bookmark your website.

  3. I appreciate, cause I found exactly what I was looking for. You’ve ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • wordpress
visitor
  • Iunie 2009
    L M M M V S D
    « Mai   Iul »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930