SUA şi Israelul testează capacitatea de luptă a Rusiei


SUA şi Israelul îşi antrenează piloţii pe avioane de vânătoare ruseşti, în timp ce noua strategie de securitate a Rusiei vede o ameninţare în NATO şi vorbeşte despre declanşarea unor războaie pentru resursele energetice.

Statele Unite au cumpărat două aparate de vânătoare ruseşti Su-27 Flanker, pentru a-şi antrena piloţii în vederea unor eventuale misiuni împotriva acestui tip de avion, relatează revista “Strategy Page”, citată de Ria Novosti. Avioanele, care fac parte din generaţia a patra de aparate sovietice de vânătoare, vor fi folosite şi pentru testarea radarelor americane. Cele două aparate au fost cumpărate de la o companie privată din Ucraina. Su-27 şi versiunea sa modernizată, Su-30, sunt cele mai performante avioane de vânătoare ruseşti, similare avioanelor F-15, însă având un cost de producţie cu 30% mai redus.

În acelaşi timp, Israelul a împrumutat avioane MiG-29 pentru a simula operaţiuni de lupta între aceste aparate şi avioanele F-16 ale armatei israeliene, după cum relatează “Jerusalem Post”, adăugând că armatele din Siria şi Iran sunt dotate cu asemenea aparate.
Oficialii israelieni nu au dezvăluit numele ţării care a împrumutat avioanele. La antrenamente participă zece piloţi israelieni, iar instruirea fiecăruia costă un milion de dolari.

Testarea capacităţii de luptă a avioanelor deţinute de Rusia şi statele din Orientul Mijlociu vine în contextul în care noua strategie de securitate a Moscovei vorbeşte despre eventualitaea unui conflict armat pentru resursele naturale din Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Marea Caspică şi Oceanul Arctic. “Strategia pentru securitate naţională a Rusiei până în 2020”, publicată miercuri, precizează că, “în competiţia pentru resurse, nu poate fi exclusă posibilitatea utilizării forţei militare pentru soluţionarea problemelor”. Documentul avertizează că extinderea NATO reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei. Strategia rusă arată că Moscova doreşte o alianţă cu Statele Unite, însă se opune planului de dezvoltare a unui sistem antirachetă în Europa, pe care îl consideră una dintre cele mai mari provocări din istorie.

3 comentarii

  1. salut, nu stiu daca citesti comentariile dar vreau sa iti spun ca faci o treaba buna! tine-o tot asa in continuare si nu uita ca EVREII sunt conducatorii lumii.
    aliaza-te cu AVANGARDA NATIONALA ROMANA – http://www.stiri.ronatvan.com

  2. Well, that is certainly excellent, but think about the other options we have here? Do you mind publishing another post regarding them also? Thx!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s