Washington Post evidențiază agenda pentru „Banca Lumii”


182

Dar dacă vorbești despre asta, este tot o conspirație

Washington Post a publicat un articol ce dezvăluie agenda pentru crearea unei „noi ordini economice mondiale”, unde Fondul Monetar Internațional (FMI) se va comporta ca „banca lumii”.

Sub titlu „Un rol mai mare, mai clar este întreprins pentru FMI – Schimbările sugerează o schimbare modului cum este condusă economia globală”, Anthony Faiola descrie cum FMI este pe cale să se transforme într-o „veritabila organizație a Națiunilor Unite pentru economia globală”.

Faiola vede un scenariu unde „bancherii centrali și miniștrii de finanțe se vor întâlni pentru a se conveni asupra măsurilor consiliului de securitate financiară”.

„Servind ca ambasadori la FMI, ei vor dezbate metode de a stinge incendiile economice din lume și să stabilească noi politici înainte de apariția altora noi”, adaugă el.

„Înclinând către o nouă ordine economică mondială, FMI va da puteri noi țări precum China, India și Brazilia. Își va extinde puternic autoritatea ca să se comporte ca un bancher global guvernelor sărace și bogate. Și cu mai multă flexibilitate să tipărească propria monedă, va avea abilitatea să injecteze lichidități în piețele globale într-o formă care anterior era limitată doar băncilor majore centrale, inclusiv Rezerva Federală a SUA.”

Acest articol explică că acest scenariu imaginat este luat direct din documentele interne ale FMI, interviuri și reportaje cu oamenii și organizațiile de tip „think tank”. Detaliile au fost aruncate la coș la sumitul recent G20, și cred că ar lua ani pentru a implementa până la capăt, acest model reprezentând planul elitei financiare globale pentru viitorul apropiat.

FMI va discuta rolul său în noua ordine mondiala la adunarea bianuală ce se va ține la Washington în acest week-end.

Articolul descrie în esență agenda curentă pentru a da puteri unui grup de bancheri nealeși cu autoritatea de a asupri statele suverane prin stabilirea de reguli pentru instituțiile financiare de pe întreg globul.

Articolul reflectă ceea ce a declarat Robert Zoellick, președintele Băncii Mondiale și participant al grupului de elitiști Bilderberg, la începutul lunii, despre folosirea crizei economice pentru a da putere organismelor financiare globale de a regula politicile naționale ca parte a creării unei guvernări globale.

„Dacă liderii ar fi serioși despre crearea de responsabilități noi, globale, sau a unei guvernări noi globale, să înceapă prin modernizarea multilateralismului pentru a da puteri Organizației de Afaceri Mondiale (WTO), FMI și grupului Băncii Mondiale de a monitoriza politicile naționale”, a declarat Zoellick.

Bine-nțeles, Washington Post poate anunța acest lucru în mod public, la fel cum o poate face orice trust de presă din lume. Cu toate acestea, dacă noi o discutăm, este încă discreditată ca fiind o „teorie a conspirației”.

La începutul lunii, după sumitul G20, cotidianul London Telegraph anunța și el că sub clauza de la Punctul 19 din comunicatul remis de către liderii G20, a fost activată puterea FMI de a crea bani în afara controlului vreunui organism suveran.

Noua monedă de rezervă va fi formată din Drepturi Speciale de Retragere (SDR), o monedă sintetică de hârtie emisă de FMI ce a stat în așteptare aproape jumătate de secol.

„Lumea este mai aproape cu un pas de o monedă globală, ajutată de bancă centrală globală, administrând politici monetare pentru întreaga umanitate”, scrie Ambrose Evans Pritchard.

Așa cum am repetat de multe ori, introducerea sistemului cu o monedă globală, cu un organism de supraveghere, este un pas important în implementarea guvernului mondial, a controlului centralizat și a mai multor puteri concentrate în mai puține mâini ce nu pot fi trase la răspundere.

2 comentarii

  1. Of course, what a fantastic website and enlightening posts, I definitely will bookmark your blog.All the Best!

  2. Fine, it really is a good start however i’m going to look into that a touch more. Will let you know exactly what more i have found.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s