PACALEALA SI MANIPULAREA GLOBALA:Termenul de gripă porcină pentru epidemia din Mexic e inadecvat, virusul nu este prezent la animale


Expresia „gripă porcină” prin care se desemnează epidemia izbucnită în Mexic nu este potrivit, în măsura în care virusul care a provocat-o nu a fost detectat la animale, a explicat Oficiul Internaţional pentru Epizootii (OIE).

mexic

„Până în prezent virusul nu a fost izolat la animale. Prin urmare, nu este justificat să numim această boală ‘gripă porcină’ „, spune OIE într-un comunicat. Termenul de „gripă porcină” este folosit de vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii(supusa grupului Bilderberg) (OMS) pentru a desemna boala care în Mexic pare să fi provocat deja 103 decese. Directorul general al OIE, Bernard Vallat, a declarat că poartă discuţii cu OMS pe acest subiect.

„În trecut, mai multe epidemii de gripă de origine animală au fost numite în funcţie de originea lor geografică, de pildă gripa spaniolă (1918 -1919) sau gripa asiatică (1957-1958), de aceea ar fi logic să numim această boală ‘gripa nord-americană’ „, susţine OIE, o organizaţie interguvernamentală ce reuneşte 174 de ţări şi al cărei sediu este la Paris.

„Nu există nicio dovadă a transmiterii virusului prin alimentaţie”, subliniază OIE, care consideră nepotrivite restricţiile comerciale impuse de anumite ţări, precum China. „În prezent, numai rezultate care stabilesc o circulaţie la porci a acestui virus în zonele unde există cazuri urmane ar justifica măsurile comerciale impuse importurilor de porci din aceste ţări”, se spune în comunicat.

Totuşi, nu este vorba despre „un virus clasic al gripei umane, denumită şi gripă sezonieră, care provoacă anul milioane de cazuri de îmbolnăvire în întreaga lume, ci de un virus care are caracteristici porcine, aviare şi umane”, atrage atenţia OIE. „Dacă acest virus îmbolnăveşte animale, circulaţia sa ar putea fi mult mai amplă şi ar duce la o deteriorare a sănătăţii publice la nivel mondial”, avertizează OIE.

Sursa: NewsIn

7 comentarii

 1. Este o teapa clara, ca si aviara, ca si boala vacii nebune. Cand am citit stirea asta mi-am dat seama imediat. Stai sa vezi ce circ va urma.

 2. Normal, cum apare un caz de asta se ridica si zmeii: stiam eu de la inceput, am presimtit in urina… Oamenii sunt asa de predispusi la a inventa conspiratii si de a-si crea singuri probleme, acolo unde ele nu exista!
  Eu unul nu stiu daca e un cas instrumentat sau a izbucnit din senin, dar nici nu ma lansez in afirmatii straine de mine si de propriile mele capacitati de intelegere.
  Pana la urma, chiar n-am inteles, care ar fi pacaleala globala?? ca articolul de mai sus e luat de pe hotnews in intregime si vorbeste despre cu totul altceva decat PACALEALA GLOBALA!

  • PROPRIILE TALE CAPACITATI DE INTELEGERE SUNT IN MOMENTUL DE FATA MIMIME…DACA AI CITI PAGINILE SI ARTICOLELE DE PE BLOG UNA CATE UNA POATE AI INTELEGE CATE CEVA…DE FAPT ACUM DUCI LIPSA DE INFORMATIE SI ESTI UNUL DIN MULTII MANIPULATI…PENTRU DETALII MAI MULTE ,DACA ESTI INTERESAT LASA UN ”SEMN”

 3. manipulati sau nu, conspiratie sau nu, lumea si viata merge inainte la fel. gripa porcina este de fapt o pacaleala. de acord, foarte clar. ei si? ce i cu asta? companiile farmaceutice isi vor mari conturile de pe urma acestei minciuni, chiar daca noi stim adevarul. de acord? asa ca, la ce bun ca tot vorbim de ce si cum se intampla in lume, conspiratii, etc, daca nu ajuta la nimic?

 4. bine spus. batem apa in piua cum se zice degeaba si ei isi fac treburile in continuare nederanjati fiind de vorbele noastre. caci numai asta sunt, niste vorbe care nu ii ating in nici un fel.

 5. A trecut ceva timp de la marea pacaleala (pentru ca sper ca nu mai are nimeni vreun dubiu asupra acestui lucru) si bineinteles ca nici nu se mai pomeneste ceva despre asta, nici despre presupusele victime ale acestei necrutatoare „epidemii”.Oamenii care au murit atunci din cauza problemelor respiratorii nu au avut nici o legatura cu gripa porcina, au avut bietii oameni afectiuni ale aparatului respirator si atat…si nenorocul sa moara in acea perioada si fara voia lor au ajutat la umplerea vistieriilor unor companii farmaceutice. Tare as vrea sa stiu cati prosti au fost la vaccinare si daca ei cred in continuare ca asta a fost „cea mai de succes campanie de vaccinare care a avut cel mai rapid efect in eradicarea necrutatoarei epidemii”…

 6. Wow! Thank you! I continually wanted to write on my website something like that. Can I include a fragment of your post to my blog?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s