Obama sparge America


Tot mai multe state vor sa isi obtina suveranitatea si sa scape de sub tutela federala

Criza economica si alegerea la Casa Alba a primului presedinte de culoare au determinat unele state sa invoce obtinerea propriei suveranitati si au dus la o intensificare a miscarilor de extrema dreapta. In privinta dobandirii suveranitatii in detrimentul prerogativelor federale, cel mai vocal este guvernatorul statului Texas. Acesta reclama faptul ca guvernul federal a devenit tot mai opresiv si din ce in ce mai invaziv in vietile cetatenilor.

Conform site-ului postului local Kidk TV, un raport secret al Departamentului pentru Securitatea Interna al SUA avertizeaza asupra riscului intensificarii activitatilor grupurilor de extrema-dreapta, care ar miza pe problemele economice si alegerea primului presedinte de culoare pentru a demara campanii de recrutare. La randul lor, o parte dintre statele americane incearca sa isi sporeasca suveranitatea, invocand in acest sens Amendamentul 10 al Constitutiei. Dupa ce o Comisie parla­men­tara din statul Idaho a adoptat, luna trecuta, o rezolutie in favoarea suveranitatii statale, New Mexico, Michigan si Texas au trecut la actiuni similare. „Milioane de texani s-au saturat ca Washington D.C sa ne spuna noua cum sa ne conducem”, a acuzat guvernatorul statului Texas, Rick Perry. Acesta a pledat pentru revenirea la litera si spiritul Constitutiei SUA, fiind esential ca Amendamentul 10 sa elibereze statul Texas de sub reglementarile excesive.

Element de recrutare

Acelasi Departament pentru Securitate Interna a mai lansat un avertisment: o intensificare a „activitatilor extremei-drepte”, generate de recesiune, dar si de alegerea primului presedinte american de culoare, noteaza Washington Times. Conform raportului, intocmit cu ajutorul FBI, „extremismul de dreapta in Statele Unite” este definit ca incluzand nu numai grupari rasiste, dar si pe cele care resping autoritatea federala, in favoarea celei locale. „Ar putea include grupari sau persoane care sunt dedicate unei singure probleme, precum opozitia fata de avort sau imigratie”, se spune in document. Raportul mentio­neaza faptul ca Departamentul de Securitate Interna nu detine „informatii precise ca teroristii de extrema-dreapta planuiesc in prezent actiuni violente”. Gruparile extremiste l-au folosit pe presedintele Obama drept element de recrutare. „In cele mai multe declaratii ale extremistilor de dreapta, acestia si-au exprimat ingrijorarea cu privire la alegerea primului presedinte afroamerican, dar au indemnat la organizarea de actiuni violente”, arata studiul, amintind ca in doua cazuri, in apropierea alegerilor, extremistii s-au aflat in stadiul de planificare a unor activitati care il vizau pe nominalizatul democrat, dar autoritatile au intervenit”. Textul face referire si la un nou curent antisemit, mentionand ca unele grupuri sustin ca pierederea locurilor de munca si a caselor din Statele Unite „fac parte dintr-o conspiratie deliberata condusa de o cabala a <> in incercarea de a recruta membri”.

suprapunere:

Guvernatorul de Texas declara ca statul sau s-a saturat de politicile de taxe ale guvernului federal si ar putea sa se separe de SUA

Dupa ce actorul Chuck Norris a afirmat la inceputul lunii martie ca va candida la presedintia statului liber Texas daca lucrurile „se vor deteriora”, guvernatorul statului american Texas, Rick Perry, a declarat miercuri, dupa ce a participat la o demonstratie impotriva politicii fiscale desfasurata in Austin, ca statul pe care il guverneaza s-a saturat de politicile de taxe ale guvernului federal si ar putea sa se separe de SUA. Declaratiile lui Perry au fost facute in timp ce demonstrantii strigau „Secesiune!”, informeaza Star-Telegram.com, citat de HotNews.

Guvernatorul a declarat ca „nu exista motive” pentru a desfiinta „aceasta uniune minunata” si nu militeaza pentru acest lucru, insa „daca cei din Washington continua sa-si poarte nasurile pe sus in fata americanilor, cine stie ce s-ar putea intampla”.

„Texasul este un loc unic. Cand am intrat in Uniune, in 1845, una dintre conditii a fost ca o vom putea parasi daca decidem asta”, a afirmat Perry, care a mai spus ca guvernul federal a luat-o pe o cale gresita fata de aceea visata de Parintii Fondatori ai SUA, adaugand ca autoritatiile de la Washington „ii sugruma” pe americani cu taxe si cheltuieli exagerate.

Guvernatorul de Texas a repetat aceste declaratii in timpul unui miting desfasurat in cursul dupa-amiezii de miercuri in Fort Worth.

Publicatia Star-Telegram.com precizeaza ca participantii la mai multe demonstratii desfasurate in Texas impotriva politicilor fiscale ale Administratiei Obama au cerut despartirea de Uniune.

Analistii sustin insa ca declaratiile lui Rick Perry au o tenta electorala, avand in vedere ca guvernatorul republican si-a anuntat intentia de a candida pentru un nou mandat, in 2010.

Interesant este ca o teorie a profesorului rus Igor Panarin, decan la Academia Diplomatica a Ministerului de Externe al Federatiei Ruse prevede ruperea SUA in sase entitati statele independente.

3 comentarii

  1. Hello.This post was really remarkable, especially since I was looking for thoughts on this subject last Thursday.

  2. Well, that is certainly great, however think about the other choices we have here? Would you mind crafting another post regarding these too? Cheers!

  3. Reblogged this on liberlandraceblog.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s