Israelul a cerut voie Statelor Unite să atace Iranul


news_img_133661_101496

Armata israeliană se pregăteşte pentru lansarea unui atac aerian de amploare asupra instalaţiilor nucleare ale Iranului, în decurs de câteva zile, relatează cotidianul The Times. Printre măsurile luate pentru pregătirea forţelor israeliene în vederea unui raid se numără achiziţionarea a trei dispozitive aeropurtate de avertizare şi control, precum şi misiuni regionale pentru simularea atacului. Două exerciţii de apărare civilă la nivel naţional vor ajuta la pregătirea locuitorilor pentru eventualele represalii la adresa Israelului.
„Israelul vrea să ştie că, dacă forţele sale primesc aprobare, pot ataca Iranul în câteva zile sau chiar ore. Se pregătesc la toate nivelurile pentru această posibilitate. Mesajul către Iran este că ameninţarea nu constă numai în vorbe”, a declarat un oficial de rang înalt din domeniul apărării, pentru The Times.
Oficialii consideră că forţelor armate li s-ar putea cere să atace peste 12 ţinte, inclusiv convoaie. Printre aceste zone se numără şi Natanz, unde mii de centrifuge produc uraniu îmbogăţit, Esfahan, unde sunt stocate 250 de tone de gaz în tuneluri şi Arak, unde un reactor de apă grea produce plutoniu.
„Nu am profera această ameninţare (împotriva Iranului) dacă nu am avea forţa de a o sprijini. Au fost înregistrate mai multe pregătiri în teritoriu, fapt care arată dorinţa Israelului de a acţiona”, a declarat unalt oficial din cadrul comunităţii de informaţii israeliene.
El a adăugat că este puţin probabil ca Israelul să lanseze un atac fără o aprobare tacită din partea Statelor Unite, care a adoptat însă un ton mai conciliant faţă de Iran, odată cu noua administraţie.(AM)

comenteaza articolul..

2 comentarii

  1. Hello.This article was really motivating, particularly because I was looking for thoughts on this topic last couple of days.

  2. Hm, So i’m happy with this but nevertheless not totally positive, hence i’m about to research a little more.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s