BASESCU, O NOUA INCHIZITIE IN ROMANIA


Dupa ce s-a vazut impins in ”corzi” Basescu incearca sa distraga atentia poporului in a cantari care dintre mizerabilii Romaniei e mai mizerabil si decazut in sferele afacerilor si ale politicii

Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, astăzi, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, decizia fiind deja atacată de avocaţii acestuia la Tribunalul Bucureşti

Finanţatorul Stelei e acuzat că i-a lipsit de libertate pe hoţii care i-au furat limuzina acum două luni. Procurorii au cerut arestarea lui Becali, care e apărat de avocatul fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban

Nu este primul VIP care îşi recuperează maşina fără ajutorul autorităţilor. Lista este deschisă de Vasile Turcu, acţionar al clubului Dinamo, căruia i s-a furat un Range Rover de 120.000 de euro

Gigi Becali, în halat şi papuci, a urlat live „nedreptatea“ pe toate televiziunile. Apoi, procurorii au cerut arestarea latifundiarului pentru 29 de zile, acesta fiind apărat de unul dintre avocaţii din cazul Popoviciu. Demn de menţionat este faptul că, în 2008, din 1.200 de maşini furate în Capitală, Poliţia a recuperat jumătate. Din acest motiv nu e deloc neobişnuit ca proprietarii unor limuzine să negocieze cu hoţii o răscumpărare. Printre VIP-urile care şi-au recuperat maşinile fără ajutorul autorităţilor se numără chiar şi Vasile Turcu, acţionar al clubului Dinamo, căruia i s-a furat un Range Rover de 120.000 de euro.

Povestea unui Mercedes la latifundiar

După ce a vrut să-şi facă singur dreptate, recuperându-şi limuzina furată cu ajutorul bodyguarzilor, Gigi Becali s-a văzut pus sub învinuire pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Asta după ce i-a pus pe hoţi să scrie că au furat maşina şi să jure că nu mai fac. Anchetatorii l-au reţinut pe latifundiar şi spun că oamenii acestuia i-au urmărit pe trei dintre suspecţii furtului de maşină, au deschis focul asupra lor şi i-au băgat în portbagaj. Cei trei ar fi fost sechestraţi timp de trei ore.

Gigi Becali a fost reţinut pentru lipsire de libertate în mod ilegal, în dosarul în care este cercetat împreună cu bodyguarzii săi. Fără să bănuiască ce îl aşteaptă, Becali a ajuns la sediul Poliţiei la volanul limuzinei sale Mercedes, cea furată în ianuarie. A fost escortat de trei mascaţi din trupele speciale, care au stat în limuzină, dar şi de un lung alai de maşini cu girofar.

Avocatul Aurelian Bădulescu, cel care l-a asistat pe Becali la audierile de la Poliţia Capitalei, a declarat pentru Mediafax că anchetatorii nu au prezentat nicio probă care să justifice o asemenea măsură. Potrivit avocatului, Gigi Becali urma să fie dus la instanţă în jurul orei 18, pentru a se stabili dacă judecătorii acceptă propunerea procurorilor de arestare preventivă a omului de afaceri. La rândul său, Gheorghe Mateuţ, avocatul lui Gigi Becali, a promis că va veni în Bucureşti, în această seară, cu o cursă aeriană, pentru a-şi putea apăra clientul. Din acest motiv, el ar fi cerut Judecătoriei Sectorului 1 ca propunerea de arestare a acestuia să fie judecată după ora 21.00.

Între timp, Becali a fost asistat la Poliţia Capitalei de unul dintre avocaţii din cazul Popoviciu. Este vorba despre Aurelian Bădulescu, avocatul fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban. Fost poliţist la Crimă Organizată, Bădulescu a fost coleg cu Petre Pitcovici, cercetat şi el în dosarul Popoviciu.

Asediu cu mascaţi la palatul din Pipera al lui Gigi Becali

Mascaţii de la SPIR au asediat, joi dimineaţa, palatul din Pipera al lui Gigi Becali. Dubele mascaţilor au blocat ieşirile din curtea casei, fără ca poliţiştii să pătrundă în locuinţă. “Ce să caute Poliţia la mine acasă? Trebuie să vină avocatul. Să intre, care e problema? Nu e niciun bodyguard? Ce să facă, să îmi scoale copiii din somn, a protestat Becali. Nu sunt nimeni în ţara asta, ca să vin ca un infractor. Mai lăsaţi-o naibii cu legile ăstea. Nu le e ruşine?”

Descinderile mascaţilor de la SPIR au loc după ce doi dintre cei care i-au furat în iarnă lui Becali limuzina Mercedes S500 4matic, au făcut plângere la Poliţia Capitalei, susţinând că au fost sechetraţi şi ameninţaţi cu arme de foc. În timp ce, în frunte cu şeful Securităţii stadionului Steaua, Cătălin Smărăndescu, alte şapte per­soane, bodyguarzi ai lui Becali, erau aduse pentru audieri la Poliţia Capitalei, acesta dădea interviuri jurnaliştilor din locuinţa sa. “Au venit la 7 dimineaţa, vreo 30 de bodyguarzi, de era să leşine mama, a povestit Becali pentru Realitatea TV. Ce arme de foc? Au vreo probă?” Bodyguarzii mei au pistoale cu bile de cauciuc. E posibil să le fi folosit, a recunoscut Becali.

El a mai spus că cei care i-au furat maşina i-au cerut iniţial 30 de mii de euro ca să i-o înapoieze. Oamenii lui Becali au reuşit însă să îi prindă şi să recupereze limuzina. Potrivit Poliţiei Capitalei, în noaptea de 25 spre 26 ianuarie, în jurul orei 0.35, dispeceratul 112 a fost sesizat că, la intersecţia străzilor Doctor Felix şi Nicolae Titulescu, a avut loc o altercaţie, în care s-au folosit şi arme de foc. Un autoturism Mercedes ar fi fost blocat în trafic, iar cei trei pasageri au fost băgaţi cu forţa în portbagajul uneui autoturism de teren şi şi transportaţi către o destinaţie din Tunari. Anchetatorii spun că cei trei pasageri ai Mercedes-ului ar fi fost bătuţi şi ţinuţi împotriva voinţei lor timp de trei ore.

„La un băruleţ, au băut cafea, au stat cam o oră cât au dat declaraţii cum au furat maşina, povesteşte scena Becali. Le-am spus că dacă nu dau declaraţii chem Poliţia. Am dat ordin nu se atinge nimeni de ei. I-am şi filmat pe telefon cum spun i-au furat maşina lui Gigi Becali. Am şi râs. Ce să le fac eu? I-am pus să jure că nu fac tâlhării şi fură numai maşini, că fură de la bogaţi, nu de la săraci. Am făcut caterincă”.

Becali a citit în direct şi din declaraţiile pe care cei acuzaţi că i-au furat maşina le-ar fi dat în faţa sa. “Menţionez că s-a urcat la volan şi m-am deplasat în Tei şi am adus maşina. La aproximativ 30 de metri am ascuns autoturismul, am schimbat numărul. Menţionez că am fost urmăriţi de bodyguarzii lui Gigi Becali care ne-au somat să oprim, am fost blocaţi de maşini. Am încercat să scăpăm. Am ieşit cu o sabie şi o bâtă de base-ball, spune unul dintre hoţi”. „Ne-au urmărit bodyguarzii noi am vrut să ne batem cu ei. Am scos săbiile şi am tras cu pistolul cu bile de cauciuc. Ne-au prins şi am fost obligaţi să aducem în parcare maşina lui Gigi Becali, ar fi declarat un altul”.

Ulterior, Gigi Becali spune că hoţii i-au cerut 50 de mii de euro ca să nu îl reclame. “Mi-au cerut, apoi, 50 de mii de euro ca să nu facă plângere. Şefule, au făcut înţelegere cu şeful Poliţiei Capitalei. Dacă am recuperat maşina, pentru ce să fac plângere? Poliţia Capitalei putea să se autosesizeze. Au spus că au copii mici, mi s-a făcut milă de ei. Apoi hoţii mi-au făcut plângere pentru lipsire de libertate. Au venit oamenii şi au zis că aşteaptă 30 de zile să fac plângere. Eu nu fac pentru că mi-am recuperat maşina. Nu credeam că face şeful Poliţiei Capitalei pact cu infractorii. Mi s-a spus că a făcut pact ca să mă ia pe mine. Sunt eu jertfă? Şeful Poliţiei Capitalei o să fie dat afară”, ameninţă latifundiarul din Pipera.

„Mă îmbrac frumos şi mă duc la poliţie să dau declaraţii, a promis, după mai bine de două ore de asediu al mascaţilor. Vor să intre în casă să facă percheziţie. Pentru ce? Nici măcar nu am fost eu. Eu am aşteptat maşina la poartă. Mi-au dat o hârtie cu un dosar în care sunt reclamat eu şi bodyguarzii mei. 30 de inşi mascaţi vin la Becali în casă. Cum să nu respecte legea Becali? Uşa e deschisă, să intre. Eu când am deschis am pus piciorul în uşă. Le-am zis să intre, nu au intrat.Unde scrie în lumea asta să scol copiii din somn că au făcut doi hoţi o reclamaţie?“

Pe viitor, Becali promite să reclame hoţii la Poliţie.”Dacă mi s-ar mai fura maşina, fac plângere să li se dea 25 de ani. Mai am eu vreo milă faţă de hoţi de acum încolo?”

UPDATE: Gigi Becali a ajuns la Judecătoria Sectorului 1

După mai bine de opt ore de la reținerea sa, Gigi Becali a fost dus, în jurul orei 21.10, la Judecătoria Sectorului 1. Aici urmează să se judece în această seară propunerea procurorilor, care cer arestarea lui Becali pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Dacă judecătorii vor accepta cererea procurorilor, Becali ar urma să fie arestat pentru 29 de zile. În caz contrar, omulde afaceri va trebui să fie pus de îndată în libertate.

UPDATE 2: Procurorii din cazul Becali: “Nimeni, indiferent de statutul social, nu îşi poate face dreptate singur”

Procurorii susţin în faţa instanţei că Gigi Becali trebuie arestat împreună cu alte cinci persoane pentru lipsire de libertate, pe motiv că “s-au erijat în organe de aplicare a legii”.

“În motivarea pericolului pentru ordinea publică s-a avut în vedere faptul că prin activitatea infracţională inculpaţii s-au erijat practic în organe de aplicare a legii, aspect ce contravine în mod flagrant principiului conform căruia nimeni, indiferent de statutul social, nu îşi poate face dreptate singur”, spun procurorii.

Alături de Becali, în dosarul sechestrării mai sunt reţinuţi Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Geavela. Becali are trei capete de acuzare, câte unul pentru fiecare dintre cei trei bărbaţi “suspectaţi” că i-ar fi furat masina.

2 comentarii

  1. Hello.This post was extremely motivating, particularly since I was looking for thoughts on this subject last Friday.

  2. I seemed to be aware of this already, however there have been several helpful pieces that finished the image for me personally, thanks a lot!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s