O firmă a primit dreptul de explorare maritimă a rezervelor de petrol şi gaze, înainte de decizia de la Haga


sterling-black-sea

Succesul răsunător al României la Haga este umbrit de scandalul intern al zăcămintelor. Reprezentanţii Agenţiei pentru Resurse Minerale au declarat pentru Business Standard că primul câştigător după procesul pentru Insula Şerpilor este Midia Resources, o firmă care are dreptul să extragă acum şi din zonele câştigate în urma verdictului de marţi.
Vorbim de o firmă deţinută de o companie canadiană, dar care a fost înfiinţată de curând în România şi nu are activitate.

Midia Resources, firma despre care oficialii Agenţiei pentru Resurse Minerale au declarat că va deveni al treilea mare jucător de pe piaţa internă de gaze, a fost înfiinţată în 2007 cu un capital social minim de 200 de lei.

Din datele Registrului Comerţului, compania nu a avut niciodată angajaţi, administratori sau vreo cifră de afaceri. Midia Resources este deţinută de canadienii de la Sterling Resources.

Firma canadiană deţine în largul Mării Negre două perimetre importante de zăcăminte: Pelican 13 şi Midia 15. Înainte disputei dintre România şi Ucraina, adică înainte de 1997, zonele au fost concesionate, prin Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, de la o altă companie.

„Contractul petrolier a fost semnat cu firma Enterprise, care în conformitate cu prevederile legii petrolului, a avut dreptul să transfere acest acord petrolier. Ulterior acordul a trecut pe la firma Paladin şi a ajuns la Sterling care este actualul titular.

În noiembrie anul trecut, fostul premier Tăriceanu a semnat un act adiţional la contractul de concesionare, pentru firma Sterling Resources, document care conţine însă informaţii clasificate. Fostul premier spune că nu ştie nimic despre acest document.

„Toate anexele sunt secrete. Nu sunt la curent cu detaliile. Puteţi cere informaţii actualului guvern”, a declarat Tăriceanu.

Sterling Resources are, prin intermediul unor societăţi off-shore, drepturi de exploatare a unor campuri petroliere şi gazeifere din Marea Britanie, Franţa şi România. Anul trecut, în perioada iulie-septembrie, firma a obţinut un profit net de aproape un milion de dolari.
image_1delimitare

3 comentarii

  1. GENOCID..TRADARE…SUBNINAREA ECONOMIEI ROMANIEI..ATENTAT LA BUNASTAREA ROMANULUI….asta s-a facut acolo cu acest contract…ar trebui sa vedem ce imagine vom face Romaniei daca am iesi in strada ,noi romanii si sa sustinem cauza Ucrainei,sa le dea lor castig de cauza …macar in felul asta nu o sa ma mai simt tratat ca un gunoi de acesti interlopi care au condus Romania din `89 pana azi http://salvatiromania.wordpress.com/romaniatrezeste-te

  2. Hello.This post was extremely remarkable, particularly because I was browsing for thoughts on this subject last Monday.

  3. I’m aware of this previously, however there have been several useful pieces which completed the image for me, thank you!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s